Zwembadtraining bij KV Westerwolde

Elke winter organiseren we zwembadtrainingen in zwembad de Watertoren in Winschoten.

Tijdens deze trainingen wordt zelfstandig geoefend in het wedstrijdbad.

In het ondiepe instructiebad wordt les gegeven in het steunen, omslaan en het eskimoteren.

Ook zijn er lessen waarin we met een aantal reddingen oefenen.

Voor de lessen kan je je inschrijven en er wordt een rooster gemaakt, zodat iedereen reddingen kan oefenen en iedereen een aantal keren 1 op 1 les krijgt in het instructiebad. 1op 1 les is een half uur per keer. Het andere halve uur kan je dan zelf oefenen in het wedstrijdbad. Ook in het wedstrijdbad zijn altijd gevorderde vaarders aanwezig.

De kosten zijn 10-12,5 euro per persoon per keer, afhankelijk van het aantal deelnemers per keer en het aantal keren dat we het zwembad huren.

 

Als je kennis wilt maken met het kajakken dan kan dat ook (in overleg) in het zwembad.

Je kan dan leren in en uitstappen bij de hoge kant en omslaan zonder en met spatzeil. Ook leren we je dan hoe je onbalans op kan vangen. Dit is een goede voorbereiding voor de introductiecursus in het voorjaar. 

Je kunt je daarvoor opgeven bij cursuskvwesterwolde@gmail.com of bij Louise Bosma- Vos 0651594546

Inplannen in het rooster gaat op basis van beschikbaarheid van instructeurs. Als we meerdere beginners hebben kunnen we ook een volledige beginnersles geven. 

Eind 2020 begint de zwembadtraining 2020-2021

Ondanks of misschien wel dankzij corona hebben we een aantal leden erbij. Helaas kunnen we mensen alleen op afstand laten oefenen en is leren eskimoteren er dus niet bij. Maar er is nog genoeg te leren.

Later volgt de lockdown en is het helaas over met de pret. 

Dré en Youp starten als nieuwe leden in het zwembad. In en uitstappen zonder om te slaan is al een hele kunst, daarna volgt omslaan zonder en later met spatzeil. Hierna zijn ze klaar om het water op te gaan voor de introductiecursus

In 2020 begint op 19 januari de zwembadtraining in Zwembad de Watertoren in Winschoten

In 2020 start Christian in het zwembad. In het voorjaar zal hij de techniektraining krijgen.  We zijn nog maar met een paar leden over, een aantal zijn vanwege diverse omstandigheden gestopt. Maar het is er niet minder gezellig en leerzaam door. 


Zwembadtraining 2018-2019.

 

16 december 2018 hadden we onze eerste zwembadtraining als kanovereniging Westerwolde. Erg blij en dankbaar voor het gebruik van het geweldige zwembad de Watertoren in Winschoten, dank aan Arjan Knaapen, beheerder van dit zwembad                                                                                                      

 

Zondag 16 december was na een fijn overleg met de beheerder van dit mooie zwembad onze eerste zwembadtraining.

Oefenen met verschillende steunen, lage steun, hoge steun, eskimoteren etc. Heerlijk in het warme water.

Groot voordeel van dit bad is het aparte instructiebad, nog warmer water en de gelegenheid voor de instructeurs om naast de leerling in het water te staan en zo een veilige en goede les te kunnen verzorgen.

 

Voordeel van het grote en diepe bad is dat je hier mooi reddingsoefeningen kunt doen....valt niet te smokkelen ;-)