Wat biedt de Kanovereniging Westerwolde ?

Cursussen/techniektrainingen

Om te ervaren of kajakken wat voor je is en om de basisbeginselen te leren kan je je opgeven voor een  de introductiecursus. De cursus bestaat uit 5 lessen en een tocht. Je leert dan hoe je in en uit moet stappen, rechtuit varen, een bocht maken, wat je moet doen als je omslaat en hoe je voorkomt dat je omslaat. (zie tabblad introductiecursus).

Nadat je de cursus hebt gedaan kan je deelnemen aan de techniektrainingen.

Van eind maart - begin september wordt er elke woensdagavond  van 19.30 - 21.00 les gegeven in techniek. Hiermee leer je steeds beter varen, waardoor je de tochten beter vol kunt houden en er meer plezier aan kunt beleven. Je leert diverse technieken zodat je op de golven kunt varen en je boot ook in de wind op koers kan houden of je boot zijwaarts kan verplaatsen.
Op deze manier kan je op den duur mee het grote water of de zee op. (zie https://www.kanoverenigingwesterwolde.nl/vaarreglement-varen-groot-water-zee/

In de winter hebben we zwembadtrainingen, waarin je oa kunt leren eskimoteren en diverse reddingen kunt oefenen. 

Ook hebben we dan theorielessen over allerlei aspecten van het kajakken, de vaarregels, tochten plannen, navigeren op het wad etc. 

Elk weekend een tocht (van half maart - begin november)
Binnen de vereniging worden regelmatig toer en zeekanotochten georganiseerd. Deze worden in de agenda aangekondigd. We organiseren tochten van diverse afstanden en niveau. Aansluitend aan de beginnerscursus organiseren we ook kortere tochten.
Vervoer regelen we onderling met elkaar. We hebben beschikking over een kanotrailer. Buiten de georganiseerde tochten kan je natuurlijk ook met diverse leden zelf een tocht organiseren. Opgeven voor de tocht uiterlijk de woensdag voorafgaand aan de tocht bij de tochtleider.

Tevens word je als lid van de Kanovereniging Westerwolde ook lid van de TKBN  Deze organiseert ook vele toertochten, waar je aan mee kunt doen. (Dit lidmaatschap wordt betaald door de Kanovereniging Westerwolde).

Een ruim assortiment aan verenigingskano's
Nieuwe leden raden we aan om eerst verenigingskano’s te gebruiken. We hebben een ruim assortiment aan kano’s. Koop niet meteen zelf een complete uitrusting, je kunt eerst alles tegen een vergoeding van 50 euro per jaar verenigingsmateriaal gebruiken. (of een deel van de uitrusting tegen apart tarief (zie lid worden)

Stallen van eigen materiaal
Als met je eigen kano wilt varen, en deze als lid wilt stallen, kun je dit kenbaar maken aan het bestuur. (Wanneer wij onze botenloods gerealiseerd hebben, wordt dit een mogelijkheid) De stallingskosten bedragen 35 euro per jaar, zodra wij een loods hebben.
Zolang wij nog geen eigen loods hebben, kan je in overleg met familie Bosma je kano bij hen stallen, tegen vergoeding indien er plek is.

Eigendommen van leden en bezoekers die zich in onze kanoloods bevinden zijn NIET verzekerd door de kanovereniging. U kunt echter zelf uw kano voor weinig geld verzekeren tegen diefstal, verlies of beschadiging. Dit kan bij het watersportverbond of de TKBN. www.tkbn.nl 

De mogelijkheid actief deel te nemen aan de vereniging
De vereniging draait op vrijwilligers. Hierdoor houden we alles betaalbaar. Vele handen maken licht werk. We verwachten dan ook dat ieder naar zijn of haar vermogen een steentje bijdraagt. Overleg met het bestuur wat je kan doen of wat je wil leren te doen.