De visie van kanovereniging Westerwolde

De Kanovereniging Westerwolde wil een vereniging zijn waarin elke kanosporter, ongeacht zijn vaargroep en niveau, zich thuis voelt.  De Kanovereniging Westerwolde staat voor verdraagzaamheid, respect voor elkaar(s verschillen), in dialoog gaan met elkaar en deelname aan elkaars activiteiten. 

Wij zijn een vereniging waarin een ieder participeert, met andere woorden: op zijn of haar eigen wijze, op zijn of haar niveau en kunnen mee helpt om van de vereniging een goede, leuke en gezellige vereniging te maken en te houden.

Aangezien wij de Cittaslow visie ondersteunen, gaan wij uit van het op een gezonde, relaxte en bovenal genietende manier van kanovaren. Hierbij respect voor de natuur en de cultuur.  Natuurlijk willen wij het sociaal belang dienen, door onafhankelijk van anderen, wanneer mogelijk in samenwerking met anderen de sociale cohesie in onze mooie gemeente Westerwolde te bevorderen en versterken.

Wij willen de natuur niet verstoren, wat betekent dat wij niet wekelijks eenzelfde route bevaren, in het broedseizoen extra rekening houden met de natuur en laten niets anders achter dan onze water spetters en eventuele voetstappen op het land.

Wij willen bijdragen aan het in stand houden en verbeteren van vaarroutes in Westerwolde. 

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Dit betekent dat je je houdt aan de veiligheidsregels zoals afgesproken.