Over ons, oprichters van de kanovereniging Westerwolde

Wij zijn de kanovereniging Westerwolde,  sinds 2018 zijn Jan en Louise Bosma bezig een levensvatbare, gezellige en bovenal gezonde kanovereniging neer te zetten.

 

Wij zijn een kleine kanovereniging die veel activiteiten biedt. Plezier maar ook zeker veiligheid hebben we hoog in het vaandel staan. Momenteel hebben wij geen instructeurs voor Canadees varen of voor jeugd. Dit betekent dat we nu alleen leden van boven de 18 jaar hebben. We hebben geen wedstrijdgroep. We varen tochten op klein, groot water en op zee.

 

Het begin van de oprichting van de vereniging ligt op het Parc Emslandermeer in Vlagtwedde in het mooie Westerwolde.

 

Op14 juni 2018 krijgen wij het bericht van de Stichting Wildervank fonds dat zij ons ondersteunen middels een donatie. Zo wordt de kanovereniging Westerwolde mede mogelijk gemaakt door de Stichting Wildervank fonds, dank daarvoor.

 

Op vrijdag 28 september 2018 zijn wij als bestuur bij de notaris geweest en zijn de statuten gepasseerd,  nu zijn wij een officiële vereniging...

 

Begin 2020 zijn wij verhuisd naar Scheidingsweg 13, 9566 PL Veelerveen. Iets verder van het water (ca 300 m lopen) maar de kano's hebben nu onderdak.

We trainen nu meestal bij de natte horizon in Bourtange of bij haven Wedderveer.