Introductiecursus


Introductiecursus kajakken 2021 start op 13 mei en op 31 mei

Tijdens de cursus maak je kennis met de basistechnieken van het kajakken.... In en uitstappen bij een lage kant en een hoge kant, voorwaarts en achterwaarts varen, balans in de onstabiele kajak, omslaan met en zonder spatzeil, bochten varen, zijwaarts varen.  

Aan het eind van de cursus ben je in staat een tocht van ca 10 km te varen.

 

De eerste les is bij de trainster Louise Bosma en haar man thuis op de Scheidingsweg 13, 9566 PL Veelerveen.
Daar ga je eerst een boot uitzoeken, leer je de voetsteunen af te stellen, zoek je een peddel en een zwemvest uit die bij je past en gaan we het in en uitstappen aan de lage kant oefenen.

De tweede les is ook aan de Scheidingsweg. Dan leer je onbalans op te vangen en hoe je uit de boot komt als je omslaat, zowel met als zonder spatzeil. Je kan dan bij hen douchen. Neem dan dus droge kleding en een handdoek mee. 

De trainingen verder zijn meestal bij haven Wedderveer. 

We verzamelen om 19.15 uur. 

 

De introductiecursus bestaat uit 5 lessen (van 2 uur) en een afsluitende tocht en kost 25 euro. 

Besluit je hierna lid van de vereniging te worden dan wordt 15 euro in mindering gebracht op de totale kosten en betaal je zodoende geen inschrijfgeld. deze korting is ongeacht of je jeugdlid of volwassen lid wordt.

 

Meer informatie over de cursus kan je opvragen bij Louise Bosma per mail cursuskvwesterwolde@gmail.com of telefonisch: 0651564546

 

Instappen bij het Naoberhoes in Veelerveen.  

Ivm coronamaatregelen geven we les in groepjes van 4 leerlingen. De eerst cursus van 2021 is  vol :-).

Een tweede cursus start 24 mei t/m 21 juni.

Een andere optie is starten in het winterseizoen in het zwembad (lekker warm leren in en uitstappen, omslaan met en zonder spatzeil, de lage steun.... in het voorjaar kan je dan met een paar lessen (voor en achterwaarts varen, bochten varen, stoppen, noodstop maken) al gauw aansluiten bij de reguliere techniektrainingen op de dinsdagavond.

Neem daarvoor contact op via  kvwesterwolde@gmail.com

Kan je al varen, dan is aansluiten in overleg wel mogelijk.