Introductiecursus kajakken 2023 start op 9 mei

Tijdens de cursus maak je kennis met de basistechnieken van het kajakken.... In en uitstappen bij een lage kant en een hoge kant, voorwaarts en achterwaarts varen, balans in de onstabiele kajak, omslaan met en zonder spatzeil, bochten varen, zijwaarts varen.  

Aan het eind van de cursus ben je in staat een tocht van ca 10 km te varen.

 

De eerste les is bij de trainster Louise Bosma en haar man thuis op de Scheidingsweg 13, 9566 PL Veelerveen.
Daar ga je eerst een boot uitzoeken, leer je de voetsteunen af te stellen, zoek je een peddel en een zwemvest uit die bij je past en gaan we het in en uitstappen aan de lage kant oefenen en als er tijd is het omslaan en uitstappen. (dus droge kleding meenemen). We beginnen om 19.30 uur.

 

De volgende lessen zijn bij de Natte Horizon in Bourtange of bij haven Weddderveer

We verzamelen dan om 19.00 uur bij familie Bosma, zodat je zelf het materiaal kan pakken, wat je nodig hebt en samen met de anderen je kano op de kar kan leggen. 

Hierna rijden we samen naar Bourtange of Wedderveer. 

De introductiecursus bestaat uit 5 lessen (van 1,5 - 2 uur) en een afsluitende tocht en kost 30 euro. 

Besluit je hierna lid van de vereniging te worden dan wordt 15 euro in mindering gebracht op de totale kosten en betaal je zodoende geen inschrijfgeld. deze korting is ongeacht of je jeugdlid of volwassen lid wordt.

 

Meer informatie over de cursus kan je opvragen bij Louise Bosma per mail cursuskvwesterwolde@gmail.com of telefonisch: 0651594546

 

Maximum aantal deelnemers is 5 personen.

 

Les 1 van de introductiecursus is bij familie Bosma in de vijver.... Boten passen....welke boot is geschikt, hoe verstel ik voetsteunen? 

peddels.... welke lengte is goed?

zwemvesten passen....

 

Daarna op het droge de slag oefenen en bij de steiger leren in en uitstappen. 

Les 2: leren omslaan zonder en dan met spatzeil. Deze les was in de vijver van familie Bosma. De cursus hierna hebben we deze les gedaan bij de natte horizon in Bourtange.